" Menkyokaiden nu este un final - este doar inceputul studiului personal, aplicat si interiorizat "

                                                                                                           SoShihan MACHIDA FUDOSHIN

 

   Machida Kancho si succesorul sau - Soshihan Machida Fudoshin
 
     Raiden Dojo Bucuresti are placerea de a anunta, pentru a doua oara in Romania, vizita unui expert japonez in Takeda Ryu Aikijutsu si Enshin Itto Ryu Batto Jutsu : SoShihan Machida Fudoshin, fiul si succesorul lui  Machida Kenshinsai Kancho, instructor sef al Embukan Dojo.

    Machida Kenshinsai este unul dintre putinii continuatori ai traditiei autentice Takeda Ryu in Japonia, ca elev al lui Ichio Oba si Sato Kimbei. Urmas al unei familii de samurai din clanul Aizu, Machida Sensei este MenkyoKaiden in cateva din scolile transmise in interiorul acestui clan dar si in alte scoli studiate ulterior cum ar fi : Takeda Ryu Aikijutsu, Enshin Itto Ryu Batto Jutsu, Mugai Ryu Kodachi Aizu-den( sabie scurta), Yagyu Ryu Bojutsu (baston), Yagyu Shingan Ryu Taijutsu si chiar Fusen Ryu Jujutsu (scoala renumita pentru tehnicile specifice de luxari de picioare interzise in Judo Kodokan, dar populare acum in Jujutsu Brazilian)

    Dupa al doilea razboi mondial, Kancho Machida a transmis o perioada aceste scoli in centrul Tokyo-ului, in Asakusa, langa dojo-ul celebrului Gogen Yamaguchi cu care se si cunostea foarte bine.

 

Constatand insa in anii ce au urmat, declinul artelor martiale catre sport, politica si mai ales interesele financiare care au invadat federatiile nou create de arte martiale, Machida sensei a decis sa se retraga din Tokyo, dedicandu-se cautarilor spirituale prin metodele scolilor ezoterice Tendai si Shingon si pastrand artele martiale doar pentru el. Nu a mai predat nici macar baiatului sau - Takeshi Machida "Fudoshin" decat dupa ce acesta si-a manifestat clar interesul pentru acest domeniu, devenind cel mai bun Judoka junior din provincia sa - Chiba si avand si rezultate notabile in Karate Shorin Ryu.

   Depasind copilaria, Takeshi Machida, pe numele sau de luptator - "Fudoshin", a inteles comoara de cunostinte pe care o reprezinta tatal sau, Machida Kenshinsai si s-a dedicat acestor arte in intregime, fapt continuat si in prezent... Machida Fudoshin este acum SoShihan - shihan principal al scolii, un profesor si un om deosebit care reuseste cu succes sa explice elevilor formele avansate pe care le preda tatal sau. Vorbim despre o scoala strict familiala, cu numar limitat de elevi, care se selecteaza in timp, prin seriozitate si caracter...

   Am avut norocul si onoarea de a il descoperi "samuraii" familiei Machida in 2008 si de atunci relatia mea cu ei continua, mereu mai adanca si mai bogata pe plan martial, cultural si uman... Dupa mai multe vizite in Japonia ca Uchideshi la templul Shoryuzan al familiei Machida, dupa participari la demonstratii locale in prefectura Chiba, acum vizita lui SoShihan Machida va reprezenta o noua etapa in aceasta relatie si o oportunitate extraordinara pentru practicantii romani, de a studia o traditie autentica, direct de la sursa, fara federatii / organisme intermediare, dincolo de orice politica...

    Veniti sa experimentati un Koryu Bujutsu autentic, un sistem "vechi" al samurailor  - plin de viata si traieste efectiv in zilele noastre ! (Din dorinta de a pastra calitatea antrenamentelor - numarul de elevi admisi la seminar va fi limitat. Multumim pentru intelegere)  

              Cristian Laiber

Programul seminarului :

14 sept. Vineri        18.30 – 21.30      Aikijutsu Takeda Ryu & Batto Jutsu Enshin Itto Ryu

15 sept. Sambata   10.00 - 12.00      Batto Jutsu Enshin Itto Ryu     ( Kenjutsu si Iai )

                             12.30 - 15.00      Aikijutsu Takeda Ryu


16 sept. Duminica   10.00 - 12.30    Batto Jutsu Enshin Itto Ryu     ( Kenjutsu si Iai )

                              13.00 - 15.30    Aikijutsu Takeda Ryu    

Dojo : Splaiul Independentei, 315-317, sala de Judo de la Lic. Mircea Eliade  Harta

Taxe  
 2 discipline  : 90 Euro / 3 zile     70 Euro / sambata - duminica     40 Euro / o zi

              o disciplina :  80 Euro / 3 zile       60 Euro / sambata - duminica      30 Euro / o zi

 Sunt posibile, schimbari de program, asa ca cel mai bine, ne puteti lasa datele de contact prin formularul de mai jos 

Numele Dvs:   

Email:             

Mesaj: